top of page
Gas besparen voor warm water met zonneboiler

Gas besparen en gratis douchen?

Met een HRsolar zonneboiler geniet je van ongeveer acht maanden per jaar gratis douchen. Dat betekent een besparing van honderden euro's!

Hoe werkt de HRsolar zonneboiler?

Met een HRsolar zonneboiler verwarm je tapwater met behulp van de zon. De zonneboiler kan worden geïnstalleerd in combinatie met een cv-ketel of warmtepomp. De cv-ketel wordt minder gebruikt en dit bespaart flink op de gasrekening voor tapwater. Deze besparing kan oplopen tot 60%.
 
Een HRsolar zonneboilersysteem bestaat uit één of meerdere zonnecollectoren op een zonnig deel van het dak en een RVS voorraadvat in huis om het warme water in op te slaan. Het systeem is verkrijgbaar in verschillende varianten, passend bij jouw woonsituatie.

oude rijtjes woningen verduurzamen met warmtepomp

Voordelen van een zonneboiler

  • ​Geen CO2-uitstoot tijdens gebruik, dus goed voor het milieu.

  • Gasbesparing tot 60% voor warmwaterbereiding.

  • Isolatiewaarde van je woning speelt geen rol.

  • Stijging energielabel en waarde van je woning.

  • Zonneboiler werkt samen met CV of warmtepomp.

  • Interessante ISDE subsidieregeling.

Twee soorten zonnecollectoren

zonnecollectoren

GetGreener verkoopt complete zonneboilersystemen. Het aantal benodigde zonnecollectoren hangt af van het formaat voorraadvat Je kunt kiezen uit de HRsolar Nero of Maxis zonnecollectoren. 

Maxis collector

De Maxis collector, van 2,5m2, is zo ontworpen dat zelfs met bewolkt weer veel zonlichtenergie wordt omgezet in warmte. Hierdoor heeft de collector een van de hoogst bewezen rendementen ter wereld. Door dit hoge rendement ontvang je op de Maxis een hoog subsidiebedrag (link). De Maxis kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden.

Afmeting: 2.12m x 1.18m.

Nero collector

De Nero collector heeft nagenoeg hetzelfde formaat als een zonnepaneel en is speciaal ontwikkeld om zonnecollectoren en zonnepanelen te combineren op één dak. Met een hoogte van 40 mm is de Nero inpasbaar met zonnepanelen, zelfs op hetzelfde montagemateriaal. De Nero kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. 

Afmeting: 1.64m x 1m.

HRsolar zonneboiler Maxis zonnecollector GetGreener
HRsolar Zonneboiler Nero zonnecollector GetGreener
HRsolar zonneboiler systeem

Voorraadvat

In het voorraadvat wordt het verwarmde water opgeslagen. Het voorraadvat installeren we op maximaal vijf meter afstand van de CV of warmtepomp. De grootte van het voorraadvat hangt af van de samenstelling van je huishouden en warmwaterverbruik. 

Schuin pannendak nieuwbouwwoning met dakkapel
RVO.PNG

Hoeveel subsidie krijg ik op mijn zonneboiler?

Wanneer je een zonneboiler aanschaft krijg je hier subsidie op. Sinds 1 januari 2016 bestaat de subsidieregeling ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Deze subsidie kan behoorlijk oplopen wanneer je zonneboiler veel inhoud heeft en veel energie opwekt. Hoe hoger het rendement, hoe hoger de subsidie. Deze kan oplopen tot bijna € 3.282,-. Benieuwd hoeveel subsidie jij krijgt op jouw zonneboiler? We nemen het subsidiebedrag mee in jouw persoonlijke prijsindicatie en offerte.

Zonnecollectoren
Nero
Spot de Nero
Nero dakmontage

Remond van Kints

“Toch naar aanleiding van het advies van GetGreener gekozen voor een zonneboiler in plaats van een PVT systeem met een warmtepomp.”

bottom of page