top of page
Woning geschikt voor warmtepomp

Een gasloze woning met de Qsilence PVT all-electric warmtepomp

Een stille warmtepomp zonder buitenunit die ook kan koelen? Met het Qsilence PVT warmtepomp systeem wek je 24/7 energie op uit de (zon)licht, buitenlucht en regen. Ook ‘s-nachts en in de winter. Verwarmen met deze warmtepomp is duurzaam en onderhoudsarm.

Hoe werkt de Qsilence PVT all-electric warmtepomp?

PVT staat voor stroom (PV) en warmte (T). Het PVT warmtepompsysteem bestaat uit drie onderdelen, de Qpanel PVT panelen, Qbooster warmtepomp en het Qstore voorraadvat. Je wekt je energie op met het PVT paneel. De voorkant van een Qpanel PVT paneel wekt de elektriciteit op, net als normale zonnepanelen. De achterkant onttrekt energie uit de buitenlucht. Deze duurzame stroom en energie gebruikt je warmtepomp voor het verwarmen van je huis en warm water. Gas is niet meer nodig, doordat het paneel energie haalt uit zon, regen en wind. Het werkt 24/7 en vier seizoenen lang!

Rijtjeshuizen

Waar moet mijn woning aan voldoen woning voor een all-electric warmtepomp?

Wanneer je een all-electric warmtepomp aanschaft is het belangrijk dat je woning voldoet aan een aantal voorwaarden. Zo voorkom je comfortproblemen in de winter.

Denk hierbij aan:

 • Een goed geïsoleerde woning met hoofdvloerverwarming, gebouwd na 1985, met maximaal 1500m3 gasverbruik óf;

 • Een volledig na geïsoleerde woning (>2,5 Rc) met hoofdvloerverwarming met maximaal 1500m3 gasverbruik.

 • Voldoende ruimte op het dak van de woning voor minimaal 10 PVT panelen. Hiervoor is ongeveer 20m2 dakoppervlak nodig.

 

Voldoet je woning nog niet aan deze voorwaarden, maar wil je wel al een stap maken richting een gasloze woning? Overweeg dan het Qsilence all-electric ready (hybride) systeem!

Wat bespaar ik met de warmtepomp?

De besparing met een warmtepomp is afhankelijk van meerdere factoren. De gas- en energieprijs, de isolatiewaarde van je woning en je gebruik van het systeem. Met de Qsilence PVT all-electric warmtepomp wordt jouw woning gasloos. Je complete gasrekening inclusief vastrecht vervallen. De warmtepomp werkt volledig elektrisch. De Qpanel PVT panelen (link) wekken hiervoor, gemiddeld over het jaar, voldoende stroom op. Je overige stroomverbruik binnen het huishouden kun je dekken door extra zonnepanelen te plaatsen. GetGreener levert zonnepanelen die hetzelfde zijn als de PVT panelen, zo krijg je een mooi duurzaam dak!

PVT panelen op dak

Voordelen Qsilence PVT all-electric warmtepomp

 • De Qpanel PVT panelen zijn een stille en onderhoudsarme bron voor de warmtepomp (geen grondboring nodig of lawaaierige buitenunit).

 • De Qbooster PVT warmtepomp is één van de kleinste warmtepompen ter wereld.

 • Het lichte RVS Qstore voorraadvat is duurzaam en onderhoudsvrij.

 • Je voorziet je woning van warmte en elektriciteit met één systeem.

 • Het PVT systeem werkt dag en nacht, 365 dagen per jaar.

 • Het PVT systeem kan je huis verwarmen én verkoelen. 

 • Door een ingebouwd elektrisch element zit je er bij extreem lage temperaturen ook comfortabel bij.

 • Het Qsilence PVT systeem is ontwikkeld en gefabriceerd in Nederland.

Wat kost de Qsilence PVT all-electric warmtepomp?

Bereken Besparingen

De kosten voor de warmtepomp zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder je benodigde aantal kilowatt. Ben je geïnteresseerd? Vul dan de quickscan in, hierin geven wij een eerste indicatie van de kosten. Plan vervolgens een online adviesgesprek met ons in. Tijdens dit gesprek inventariseren wij jouw wensen en woonsituatie en sturen je nadien een vrijblijvende maar persoonlijke prijsindicatie.

Dak nieuwbouwwoning met dakkapel
RVO.PNG

Hoeveel subsidie krijg ik voor de warmtepomp?

Voor de Qsilence PVT all-electric warmtepomp heb je recht op een subsidie van € 4.200,-.

bottom of page