top of page

Warmtepomp alternatief voor stadsverwarming

Stadsverwarming, ook wel een warmtenet genoemd, is een collectieve verwarming voor bijvoorbeeld meerdere woningen in een wijk. De warmte kan restwarmte van een fabriek zijn, aardwarmte of een andere vorm van centrale opwekking. Deze warmte wordt gedistribueerd door water via een net van leidingen, met een vertakking en een meter naar elk aangesloten huis. Deze warmtenetten worden aangelegd door energiemaatschappijen of lokale initiatieven.


Voor- en nadelen stadsverwarming

warmtepomp goedkoper dan stadsverwarming

Stadsverwarming kent voor- en nadelen. De beheerder zorgt voor het onderhoud, dus daar heb je weinig omkijken naar. Groot nadeel is de monopolie positie van de beheerder. Je kunt niet kiezen voor een andere energiemaatschappij. Dit kan voor hoge kosten zorgen. Daarnaast kun je zonnepanelen niet inzetten voor het verwarmen van je woning of tapwater en is koelen met stadsverwarming niet mogelijk.


Klant aan het woord

We merken dat steeds meer mensen de warmtepomp een goed alternatief vinden voor stadsverwarming en spraken erover met klant Morty Baltazar. Hij stapte februari dit jaar over van stadsverwarming op een all-Electric PVT-warmtepompsysteem van HR energy geïnstalleerd door GetGreener.


Waarom heb je gekozen voor een overstap van stadsverwarming op een warmtepomp?

Ik geloof niet dat de energie crisis zomaar afgelopen is, wellicht dat het zelfs erger wordt in de toekomst. Zelfstandig energie opwekken voelt goed, ik vind het heel prettig om niet afhankelijk te zijn van een leverancier met monopolie positie.


Waarom heb je gekozen voor het Qsilence PVT-warmtepompsysteem van HR energy?

Ik heb me een klein jaar in verschillende systemen verdiept en vond het PVT-warmtepompsysteem de beste optie vanwege de stille werking en zonder grondboring. 


Welke aanpassingen waren er nodig in je woning om van stadsverwarming naar een PVT-warmtepomp over te gaan?

Niet veel, dat ging heel vlot. De stadsverwarming moest ontkoppeld worden en het nieuwe warmtepompsysteem aangekoppeld worden op de leidingen in huis. Dit gebeurde binnen twee dagen.


Hoe heb je het proces met GetGreener ervaren?

Met GetGreener ging alles soepel en de nazorg voor het optimaliseren van het systeem op onze behoeftes gaat ook goed. We zijn erg blij met GetGreener. 

Comments


bottom of page