top of page

Van klant naar collega

Onze collega Nick Slingerland werkt inmiddels ruim een half jaar bij ons, maar de eerste keer dat hij contact met GetGreener had gaat verder terug. Tijd voor een interview!


Wanneer had je voor het eerst contact met GetGreener en waarom?

Nick: “Vanuit mijn vorige werk als Adviseur Duurzaamheid adviseerde ik warmtepompen voor de zakelijke markt. Vaak bleek een PVT-warmtepomp systeem de beste keuze. Toen ik mijn huis energieneutraal wilde maken, had dit dus direct mijn voorkeur. Ik wilde mijn dakoppervlak zo energie-efficiënt mogelijk gebruiken en wilde geen lawaaierige buitenunit die in de weg staat.”


En toen?

“Ik heb drie installateurs over de vloer gehad, die met name het merk van de concurrent verkochten. De derde liet ook de naam Qsilence vallen. Van alle drie hoorde ik niks meer. Vervolgens ben ik via Qsilence met GetGreener in contact gekomen. Dat klikte meteen en binnen een week kwamen ze langs om te kijken hoe dit systeem in mijn woning paste. Een woning uit 1985 ligt een beetje op de grens qua isolatie, maar dit bleek meer dan voldoende. Op basis van mijn wensen en woning ontving ik het advies en een offerte.”


Was je een snelle beslisser?

Nick: “De energieprijs was op dat moment torenhoog. Ik had berekend dat de PVT-installatie, inclusief het vervangen van alle dubbel glas kozijnen naar HR++, twee keer goedkoper was om te lenen dan de energierekening betalen. Binnen een maand draaide het systeem op volle toeren.”


Je hebt het systeem nu een jaar, hoe bevalt het?

Nick: “Afgelopen winter heeft het systeem vlekkeloos gedraaid en we hebben het nog nooit zo comfortabel gehad. Verwarmen zonder energierekening, dat is een heerlijk gevoel! We verbaasden ons hoe weinig dit systeem verbruikt. Op een koude winterdag verbruikte de warmtepomp zo’n 20 kWh, terwijl collega’s van mij met


een lucht-water warmtepomp rond de 50 kWh verbruikten voor alleen verwarmen. Er zijn winterse dagen geweest dat mijn energieverbruik 0 kWh was. Ik had veel verwacht, maar niet dit. Daarnaast is het tapwater sindsdien twee keer sneller warm, waardoor er minder water verloren gaat.”


En toen werd je van klant een collega?

Nick: “Doordat ik zo enthousiast ben over het systeem heb ik bij Mathieu (directeur GetGreener) aangeklopt. Ik had veel kennis opgedaan en het leek me leuk om freelance adviesgesprekken te doen in de avonduren. Dat vond ik zo leuk dat ik na een aantal maanden liever in dienst wilde bij GetGreener. Daar heb ik tot op heden geen moment spijt van. Ik vind het mooi om mijn ervaring met andere mensen te delen. Na zeven maanden verkoop ga ik mij als werkvoorbereider nu meer focussen op de aansturing van projecten.”


Wat is jouw persoonlijke energieambitie?

Nick: “Mijn energieambitie voor mijn woning is behaald. Ik houd 2500 kWh over per jaar. Met alle wijzigende regels wil ik op den duur een thuisbatterij aanschaffen.

Ook wil ik graag mijn enthousiasme voor de energietransitie en dit product overdragen aan anderen. Al willen er honderden mensen bij mij thuis over de vloer komen. Bij mij ben je altijd welkom 😊

Het Qsilence PVT-warmtepomp systeem is gewoon een prachtig product!”


Nick Slingerland pvt warmtepomp

Comments


bottom of page