top of page

Gunstig Energielabel bespaart geld in 2024

Nog niet eerder was de impact van een hoog energielabel zo aanzienlijk als nu, het kan je zelfs geld opleveren. We presenteren hier de recente ontwikkelingen.

 

Gunstig energielabel: hogere hypotheek mogelijk

Met de nieuwe leennormen in 2024 kun je meer lenen voor de aankoop van een energiezuinige woning of voor het verduurzamen van je eigen woning. Voor het eerst speelt het energielabel hierbij een rol. Voor een super energiezuinig huis met A++++ label kun je tot wel €50.000 meer lenen en voor het verduurzamen van een huis met label E, F of G tot €20.000. Bekijk hier de exacte bedragen per energielabel.

 

Gunstig energielabel: hogere woningwaarde

Diverse onderzoeken tonen aan dat het energielabel een aanzienlijke invloed heeft op de verkoopwaarde van een huis. De waardestijging van een woning kan oplopen tot wel 16%. Het effect van een energielabel op de woningwaarde varieert wel per regio, voornamelijk door andere belangrijke factoren die de waarde van een woning beïnvloeden, zoals woningkrapte en locatie.

 

Gunstig energielabel warmtepomp: hogere subsidie

Energielabel Qube warmtepomp

De nieuwe Qube warmtepomp van Qsilence heeft energielabel A+++. Daarom stijgt de ISDE subsidie per 1 januari 2024 op de Qube met €225,- naar € 4.425,-. Op warmtepompen met energielabel A+ of lager, vervalt de ISDE subsidie.

 

Verduurzamen loont

Investeer in een beter energielabel voor financiële voordelen, verhoogde woningwaarde en geniet van hogere subsidies bij het verduurzamen met energiezuinige oplossingen zoals de Qube warmtepomp van Qsilence. Ontdek hoe verduurzaming loont voor zowel je portemonnee als het milieu!

Comments


bottom of page